Over Cyril Kraak

Communicatieprofessional, Copywriter, Creatieveling en Controlfreak

Communicatie is zeg maar echt mijn ding

‌Schrijven, creativieit en organiseren zit al op jonge leeftijd in mijn genen. Na het behalen van mijn VWO diploma kies ik voor de studie HBO Communicatie. Met deze studie specialiseer ik mij verder en leer ik de fijne kneepjes van het communicatievak. ‌‌

‌Na mijn studie begin ik bij 2waytraffic als commercieel editor. Mijn eerste aanraking met de televisiewereld. Dat smaakt naar meer, waarop ik vervolgens bij Endemol als redacteur begin. Hier ontwikkel ik mijn schrijf- en organisatietalent. Kort daarna pak ik de kans om bij Joop van den Ende Theaterproducties als marketing/PR medewerker aan de slag te gaan. Ik leer hier omgaan met de pers, schrijf commerciele teksten schrijven en zet creatieve sales acties op. Maar ik maak en bedenk ook communicatiemiddelen en organiseer grote evenementen zoals de première voor de productie Dirty Dancing. Een geweldige tijd waarin ik onzettend veel heb geleerd en gedaan op marketing, PR en communicatievlak.

‌‌De Rabobank komt ineens voorbij en ik word aangenomen als medewerker marketing en communicatie. Ik voer diverse communicatie en marketing-activiteiten uit, zoals het schrijven van website teksten, nieuwsbrieven en uitnodigingen. Maar ook maak ik advertenties, posters en brochures. En organiseer kleine en hele grote evenementen. 

Ondernemerskriebels

‌In de tussentijd verhuis ik naar Den Helder en trouw ik. De naam van mijn man komt later goed van pas. Bij de Rabobank komt er een reorganisatie, waardoor ik mijn baan dreig kwijt te raken. Daarom ga ik alvast met mijn plan B aan de slag: de start van mijn eigen communicatiebedrijf. Er komen al wat opdrachten binnen, dus inschrijven bij de kvk is de volgende stap. KraakHelder Communicatie is geboren. 

‌Maar ineens is daar een verrassende wending, ik kan solliciteren op een nieuwe functie dus dat doe ik. En met resultaat, want ik word aangenomen in een hogere functie: adviseur marketing en communicatie. In deze rol ontwikkel ik mezelf als de creatieve allround communicatieprofessional die ik nu ben. 

‌‌En nu is het dan echt zover. Na ruim 10 jaar Rabobank is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die inschrijving bij de kvk is er nog en voor mezelf beginnen kriebelt nog steeds. "Gewoon doen!" zegt mijn man. En dat is precies wat ik heb gedaan. Ik ben sinds 1 januari 2019 een echte ZZP'er met mijn eigen bedrijf KraakHelder Communicatie. Super spannend, maar wat zijn er inmiddels al mooie opdrachten voorbij gekomen. Ik kijk uit naar alle nieuwe dingen die nog op mijn pad gaan komen en wil graag vele organisaties helpen met mijn creatieve, kraakheldere communicatieadvies.

Cyril Kraak

"Communicatie is het sterkst als het KraakHelder is"

Vanaf ‌€ 80, - per uur exclusief btw, 
‌afhankelijk van het soort opdracht.

Bel, mail of laat een bericht achter via het contactformulier. Ik kijk graag wat ik voor ‌‌jouw organisatie kan betekenen.

06 57 87 71 46
cyril@kraakheldercommunicatie.nl

LinkedIn
‌Instagram
‌Facebook
‌Twitter

Contactformulier

Bedankt voor je interesse. Ik neem zo snel mogelijk contact op om kennis te maken.

Creatieve groet,
Cyril Kraak
Verstuur
KVK: 
56442572